Vali Gül’den ‘düzensiz göç’ açıklaması: İstanbul’un gündeminden çıkacak

Vali Davut Gül, İstanbul Valiliği’nin düzenlemiş olduğu medya temsilcileri buluşmasında konuştu. Gül, “Kısa süre içerisinde düzensiz göç İstanbul’un gündeminden çıkacak. Suça karışan her yabancıyı gözünün yaşına bakmadan sınır dışı edeceğiz.” dedi.

“UYRUĞUNA BAKMADAN KENDİ ÜLKESİNE GERİ GÖNDERİYORUZ”

İstanbul’daki gayri muntazam göç ile alakalı izahat yapan Davut Gül, “İstanbul’a gelen insanların bazıları yatırım için geliyor bazıları eğitim amaçlı geliyor biz sıhhat turizminde oldukça potansiyeli olan bir şehiriz. Bizim savaşım ettiğimiz ekiplerimiz, hüviyet denetimi yaparken rastgele biri kayıtsızsa bu şu anlama geliyor; ülkemize iyi mi girdiğini bilmiyoruz, kaçak yollarla girmiş bundan dolayı bunun uyruğuna bakmadan kendi ülkesine geri gönderiyoruz.” diye konuştu.

“TİCARET YAPAN YABANCILAR DA DENETİM ALTINDA”

Gül, yabancıların oturma izni kapsamı ile alakalı şu detayları verdi: “Biri İstanbul’da yaşamaya karar verdi, buna izin verildi. Ne yapacak? Ticaret yapacak. Günün sonunda bu izin uzatılırken bunun izin verildiği süre içerisinde o amaca yönelik çalışmanın yapılıp yapılmadığını arkadaşlarımız denetim ediyor. Bu ne demek? Şu demek; Ticaret yapacağım diyor tecim yapan şahıs ne kadar vergi verdi, kaç kişiyi çalıştırdı? Eğer bir şahıs iki sene süresince tecim yapmak için izin aldıysa ve bu süre içerisinde o amaçları gerçekleştirmediyse iki adet alternatif var. Ticari anlamda seviye kuramamıştır bunu uzatmıyoruz. Ticari anlamda bir seviye kurmuştur fakat kayıt dışı çalışmıştır bunu da uzatmıyoruz.

“DÜZENSİZ GÖÇ İSTANBUL’UN GÜNDEMİNDEN ÇIKACAK”

Dolayısıyla İstanbul’a katkı sunacak, Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlayacak her insana ihtiyacımız var fakat ayrıca kaçak yolla girdiyse onu sınır dışı ediyoruz. Belli katalog suçlar var izin verildi fakat uyuşturucu terör, taciz gibi suçlara karıştıysa bunu da sınır dışı ediyoruz. Bizim göç politikamız acıma eksenli, hakkaniyet eksenli. Kimseye zulüm de etmiyoruz kimsenin burada başı boş dolaşmasına da izin vermiyoruz. Kısa süre içerisinde gayri muntazam göç İstanbul’un gündeminden çıkacak. Bunun ticaretini yapan kişilerle alakalı de kolluk kuvvetlerimiz gerekeni yapıyor.”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort