Vali Yavuz’dan Danıştay’ın “Hakim” kararına tepki!

Kocaeli Valiliği Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, dikkat çeken bir çıkış yaptı. Geçtiğimiz yıl Kandıra Cezaevi’ne bir avukatın uyuşturucu sokmaya çalışırken yakalandığını belirten vali Yavuz, Danıştay’ın “Bundan böyle havalimanında hâkimlere x-ray ve elle arama yapılamayacak” kararına tepki gösterdi.

“HAKİMİ DE ARAYACAKSIN VALİYİ DE”

Güvenlik araması konusunda serzenişte bulunan Vali Yavuz, “Avukatlar bile uyuşturucu sokuyordu içeriye. Hava yolları ile ilgili Danıştay karar almış. Hakimi arayamazsın. Niye arayamam. Hakimi de arayacaksın, Valiyi de arayacaksın. Beni de arayacaksın. Herkesi arayacaksın. Uçağı bineni arayacaksın.

“HAVA CIVAYI ANLAMIYORUM”

Bu ayrıcalıklardan uzaklaşmamız lazım. Bunlar eski Türkiye alışkanlıkları. Uluslararası Uçuş güvenliğini riske atar bu durum. Ben hiçbir zaman Valiyim X-Ray’den geçmem demedim. Bizdeki bu hava civayı anlamıyorum. ‘Avukatı arayamazsın’ ararım kardeşim. Öyle bir şey yok. Güvenlik farklı bir boyut. Bu güvenlik bakışı değil” dedi.

NE OLMUŞTU?

VAN İdare Mahkemesi Hakimi Aykut Resuloğlu, 10 Mayıs 2018’de Bursa İdare Mahkemesi’nde görevliyken İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek için Kars Havalimanı’nda X-Ray cihazından geçiş yaptı. Güvenlik görevlisi üst araması yapmak isteyince, Aykut Resuloğlu hakim olduğunu ve kanun gereği üstünün aranamayacağını ifade etti. Görevli ise kendisine verilen emrin bu şekilde olduğunu bildirince bir olay yaşanmaması için üstünün aranmasına müsaade eden hakim, konuyu polislere bildirip sonrasında Danıştay’da dava açtı. Danıştay 10. Dairesi dosyadaki incelemesini tamamladı. Daire, “Hakim ve savcıların aranması” konulu genel yazısında hukuka uygunluk bulunmadığını, dava konusu düzenleyici işlemin yalnızca “hakimler” yönünden iptaline karar verdi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort