Vekil listesinden genel merkeze kadar.. Mehmet Ümit Küçükkaya CHP kongresinde bombaladı!

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli 38’inci olağan il kongresi bugün Kocaeli Uluslararası kongre merkezinde yapılıyor. Toplamda 642 delege oy kullanacak ve kongre sonunda 30 yönetim kurulu üyesi ile 28 kurultay delegesi belirlenecek. İl Başkanlığı için mevcut İl Başkanı Bülent Sarı ile Uğraş Çiftçi arasında bir yarışın yaşanması bekleniyor.

“CHP’NİN TARİHSEL HATASI”

Mehmet Ümit Küçükkaya yaptığı konuşmada, “2 Öğrenilmiş çağresizliğimiz var. Bu halkın CHP’ye oy vermeyeceği iddiası var. Bir çok süreçte bu halkın oy vermeyeceği iddiasını benliklerimize işlettirdiler. Bu halkın Millietçi ve muhafazakar partilere oy verme eğilimi daha fazla ama CHP’yi iktidar yapma eğilimleri de var. Sürekli aynı şey konuşuluyor. Sağ öykünme hikâyeleri artık yetti. Bu Kılıçdaroğlu’nun sorunu değil bunu Deniz Bey’de yaptı. Bu CHP’nin tarihsel hatası. Gebze’de politika yapan emekçi kardeşlerimize yapılan haksızlık var ortada. Gebze şöyle Gebze böyle Gebze yüzünden seçimi kaybettik. Gebze’de bütün tuşlara bastık. Gebze’de sonuç nasıl oldu peki? Kandıra’da bir sorun yok mu? Kartepe’de en üst yetkililerden bir tanesini çıkarttık ne oldu? Bizim Kocaeli tahlilimiz iyi mi? Küçük kurultayları toplamazsak böyle olur.

“YEREL SEÇİMDE ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

Kandıra’da bir sorunumuz yok mu? Kartepe’de en üst yetkili isimlerinden birini çıkardık. Kartepe’de siyaset normal mi? Gölcük normal mi? Tedavide sıkıntı var. Gittik sorduk. Bir sözünüz var mı? Bir kadro görüşmeniz var mı dedik. Sadece bir kişi dürüst davrandı. Sözüm yok dedi. Ben kendi il başkanlığı adaylığımı açıkladım. Niye çıkardık. 2 hedefimiz var. Stratejik planlama toplantılarımızı yapmak zorundayız. 44 yaşıma geldim. Hala aynı konuları konuşuyoruz. Aynı şeyi yapıp farklı sonuçlar bekliyoruz. El Eser üniversitenden gelene ses etmedik. MHP’den gelene ses etmedik. Ama benim adaylığımdan söz ettik. Benden iktidar partisi il başkanı olmaz. 1 hafta önce tanışmayan ilçe başkanlarımız bir araya gelmiş. Lakin bir tarihsel sorumluluk düşüyor. İlçe başkanlarının takım kurup Bülent Başkanı desteklemelerine saygım var. Ama yerel seçim için elimden geleni yapacağım. Genel seçimler ile ilgili buraya not düşüyoruz.

“RÖVANŞA HAZIRLANIYORLAR”

6’ıncı ok devrimcidir. Bizim altı okumuz olduğu sürece değişmek zorundayız. Sürekli aynı şeyleri konuşuyoruz. Önemli olan niyet. Artık niyetimizi belli etmek zorundayız. Benim için değişim önemli zamanlarda gereğini söyleyebilme sanatıdır. Bizleri dışlayanlar, başka partiye gidecek diyenler şimdi değişim diyorlar. Bizim kanımız kırmızı da bu arkadaşların kanı mavi mi? Yerel seçimlerin arifesindeyiz. Bu yerel seçimler İzmit Belediyesi’nin çöpünü kim toplasın seçimi değil. Türkiye’de siyasel atmosferi Türk dizileri belirler. Şimdi dizelerde 12 Eylül anayasası eleştiriliyor. Tarihin en sağcı meclisi bu süreci oylayacak. Türkiye son bir rövanşa hazırlanıyor. Kimin çöpleri toplayacağı umrumda değil. Kaybedilmiş bir genel seçimden sonra tekrar hezimete uğrarsak rövanşist duygularla gelecekler. Yerel seçimler öncesinde ne olur birbirinizi sevin. Belki bundan sonra birbirinizi sevemeyeceksiniz bile” dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort