Vişneli ayva tatlısı nasıl yapılır? Vişneli ayva tatlısı tarifinin malzemeleri neler?

Ayva tatlısı kolay olması sebebiyle evlerde yapılışı sık tercih edilen tatlılardandır. Ayva tatlısını vişneyle yapmak isteyenler vişneli ayva tatlısı tarifini ve vişneli ayva tatlısının püf noktalarını araştırıyor. Peki, vişneli ayva tatlısı iyi mi yapılır? Vişneli ayva tatlısı tarifinin malzemeleri neler?

Sizler için vişneli ayva tatlısının yapılışını ve vişneli ayva tatlısının püf noktalarını derledik. İşte vişneli ayva tatlısı tarifi..

VİŞNELİ AYVA TATLISI MALZEMELERİ NELER?

– 3 tane büyük boy ayva

– 1 su bardağı toz şeker

– 6-7 tane karanfil tanesi

– 12 tane vişne

– 1 su bardağı su (vişne suyu koyarsanız yarım su bardağı)

– Yarım limonun suyu

gjhgjh.jpg

VİŞNELİ AYVA TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve her bir ayvayı 4 dilime ayırın.

Ayvaları yeniden yıkayın, tencereye indeks ve üstüne eşit olarak bir su bardağı toz şeker ilave edin.

Vişne ve karanfil tanelerini, suyunu ekleyip kısık alevde ağır ağır suyu koyulaşıp jöle kıvamına gelene kadar aşağı yukarı 35-40 dakika pişirin.

Pişen ayvaları ilk sıcaklığı çıkınca dolapta soğutup sunu tabağına alın ve görseldeki gibi kaymak ilavesi ile servise hazır hale getirin.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort