Vivo Hindistan’da Polis Baskınına Uğradı

Tüm dünyada süratli yükselişini sürdüren Çin merkezli teknoloji devi Vivo, bugün büyük bir vakayla sarsıldı. Şirketin Hindistan’daki 40’tan fazla ofisi, ülkenin kollluk güçleri tarafınca basıldı. Hindistan ve Çin arasındaki gerilimin arttığı günlerde gelen baskının sonrasında tahkîkat başlatıldı.

Vivo, Hindistan’da bir süredir seyretme altındaydı. Hindistan’ın Enforcement Directorate güçleri, Vivo’nun mülkiyet ve finansal raporlamada usulsüzlük yapmış olup yapmadığını aylardır inceliyordu. Kurum, nisan ayında bir öteki Çinli dev Xiaomi’nin 725 milyon dolarına el koymuştu.

Vivo’dan izahat geldi:

Vivo, baskının medyaya yansımasıyla beraber açıklamada bulundu. TechCrunch’a konuşan Vivo Hindistan yetkililer, firmanın lüzumlu bütün detayları sağlamak için yetkililerle iş donanması yaptığını belirtti. Ayrıca “Sorumlu bir firma olarak, Hindistan’daki yasalara tam anlamıyla uymayı taahhüt ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Çinli teknoloji şirketleri Hindistan’daki akıllı telefon pazarını domine etmeye devam ederken Hindistan, Çin’e yönelik birtakım münakaşa yaratan kısıtlamalara imza atmıştı. Ülkede ‘güvenlik endişeleri’ sebebiyle TikTok ve PUBG Mobile programları yasaklanmıştı. Bu karar, iki ülke sınırında yaşanmış olan gerginlik kararında gelmişti.

Öte taraftan Apple, Google ve Amazon gibi çoğu teknoloji devini temsil eden bir lobi olan Hindistan Hücresel ve Elektronik Derneği, mayıs ayında Hindistan yönetimini Enforcement Directorate’e müdahale etmeye çağırmış, kurumu teknoloji sektöründe telif ödemelerinin iyi mi çalıştığını anlamamakla suçlamıştı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort