Webb Uzay Teleskobundan Gelen İlk Tamamen Renkli Görseller

Hubble Uzay Teleskobu sonra uzayı keşfetme görevinde gözümüz artık James Webb Uzay Teleskobu olacak. Evrenin sonsuzluğuna diktiğimiz bu yeni gözümüzden gelen ilk tamamiyle renkli sahneler de yakında karşımızda olacak.

12 Temmuz’da yapılacak olan NASA paylaşımları bu açıdan büyük merakla bekleniyor. Altı aylık sürecin sonra yeni oluşturulan gözlemevinin toplamış olduğu verilere ve görsellere ilk defa bakma fırsatı bulacağız. NASA da paylaşımıyla 12 Temmuz için heyecanı arttırıyor.

Webb teleskobu sonunda faal

Webb teleskobu faaliyete geçtikten sonra kalibrasyon, ince ayar ve odaklanma sürecindeydi. Sürecin tamamlanmasıyla birlikte teleskop, seçilen feza bulgu projeleri için göreve de başlıyor. Bu görevler içinde ötegezegenlerin ve bizim sistemimizdeki öteki gezegenlerin aylarının atmosferlerinin incelenmesi de yer alıyor.

James Webb Uzay Teleskobu’ndan gelecek olan görüntüler, aylar süresince toplanan ham verinin işlenmesiyle ortaya çıkacak. Böylece feza teleskobundan ne bekleyebileceğimize dair hem bilim adamlarının hem de kamuoyunun bir fikri oluşabilecek.

NASA bu amaçla 5 değişik resim seçti. Bu görsellerden ikisinde bulutsular yer alacak. İki fotoğrafta ise galaksi kümeleri bulunacak. NASA’ya göre bu kümelerden biri o denli büyük ki, yerçekimsel mercek etkisi yaparak etrafından geçen ışığı kırıyor.

Son görselde ise Jüpiter’in hacminin yarısı kadar bir kütleye haiz olan bir gezegenin atmosferine ait spektrografik analiz yer alacak. Bu çözümleme yönteminde gezegen atmosferinden geçen fer demetleri incelenerek, atmosferde bulunan maddelerin ve bu maddelerin miktarlarının belirlenmesi amaçlanıyor. Bu beş resim de Webb’in ilk aşamadaki hedefi olan ve 1877 senesinde keşfedilen Stephan Beşlisi’nden ve çevresindeki gök cisimlerinde geldi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort