Xanax nedir, ne işe yarar? Xanax uyuşturucu mu?

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın kardeşi Sıla Doğu, ablası, eniştesi ve kendisiyle alakalı çıkan kara para aklama iddialarının sonrasında canlı gösterim açtı. Açtığı yayında ‘kokain’ kullandığını itiraf eden Doğu, İstanbul Beykoz’da yaşamış olduğu evde gözaltına alındı. Doğu’nun evinden çıkan maddeler ise dikkat çekti.

Doğu’nun evinden çıkan maddeler, şu şekilde sıralandı:

 21 tane uyuşturucu ve uyarıcı Xanax, 3 tane uyuşturucu ve uyarıcı Extacy hap, 1 gram uyuşturucu ve uyarıcı kokain. 


Mehmet Küçüksakallı kimdir?

Xanax adlı antidepresan ilacının uyuşturucu kapsamında sayılması, toplumsal medya kullanıcılarının kafasını karıştırdı. İnternette, Xanax nedir? Xanax ne işe yarar? Xanax uyuşturucu mu sayılıyor? sorularının cevapları araştırılmaya başlandı. Peki Xanax nedir? Xanax ne işe yarar? Xanax uyuşturucu mu sayılıyor? Sizler için derledik…

Xanax nedir? Xanax ne işe yarar?

Zihinsel performansların kontrolünü sağlayan gamma-aminobutirik asit (GABA) seviyesini artıran Xanax; endişeli ruh halini çözer, kaygıları azaltır, bedenin gevşemesine katkı sağlar, uykuya dalmayı kolaylaştırır ve endişeli ruh hâlini düzenler.

Anksiyete, depresyon, panik atak, fobiler özellikle Xanax tedavisine başlanan rahatsızlıklardır. Bu hastalıkların dışında anksiyete ile tetiklenen obsesif kompulsif bozukluk teşhislerinde de Xanax reçete edilebilmektedir. Elbette ki hasta için en doğru teşhis ve deva seçimini uzman psikiyatristler yapmaktadır.

Xanax uyuşturucu mu?

Xanax, uyuşturucu olarak sınıflandırılmayan fakat bağımlılık yapabilen bir ilaçtır. Xanax, endişe ve ürkü bozukluklarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort