Yalancının mumu yassıya kadar yanar ne demek? Yalancının mumu yassıya kadar yanar atasözünün anlamı nedir?

Yalancının mumu yassıya kadar yanar atasözü toplum içinde sık sık kullanılan atasözlerindendir. Yalancının mumu yassıya kadar yanar atasözünün ne anlama geldiği merak ediliyor. Peki, yalancının mumu yassıya kadar yanar ne demek? Yalancının mumu yassıya kadar yanar atasözünün anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, büyükler tarafınca söylenmiş ve yüzyıllar boyu jenerasyondan nesle aktarılmış olan sözlü miraslardır. Atasözleri genellikle bir mevzu ile ilgili ders çıkarmayı ve bir durumu daha farklı, mecazi söylemeye dayalıdır.

‘YALANCININ MUMU YASSIYA KADAR YANAR’ ATASÖZÜNÜN ANLAMI NEDİR?

Yalancının mumu yassıya kadar yanar atasözünün anlamı, bir kişinin dediği bir yalanın oldukça geçmeden ortaya çıkmasıdır. Yassıya kadar yanar kısmında da bu durumun çabucak ortaya çıkacağı kastedilmiştir. Yani söylenen bir yalan muma benzetilir ve yatsıdan neden ise gün bitmeden ortaya çıkması anlatılır.

Yalancının mumu yassıya kadar yanar atasözünün en kısa açıklaması bir yalanın oldukça geçmeden ortaya çıkması şeklindedir.

Sevilerek kullanılan atasözlerinden biri olan yalancının mumu yassıya kadar yanar atasözü, bir kişinin yalanının ortaya çıkması halinde söylenebilir. Eğer bir şahıs bir başkasının yalanını ya da yanlışını anlarsa bu atasözünü kullanabilir.

Örnek cümle kullanması aşağıdaki gibidir:

‘’Anlaşılmaz sanıyorsun fakat yalancının mumu yassıya kadar yanar.’’

‘’Gel kendin itiraf et bak yalancının mumu yassıya kadar yanar.’’

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort