Yalçın Topçu kimdir? – Elips Haber


İhsan Şener kimdir?

Yalçın Topçu kimdir? Yalçın Topçu nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Yalçın Topçu’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Yalçın Topçu kimdir? Yalçın Topçu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Yalçın Topçu’nun biyografisini haberimizde derledik…

Yalçın Topçu Kimdir?

1957 Ardahan doğumludur. Büyük Birlik Partisi eski genel başkanı olan Türk bürokrat ve bürokrat. Yalçın Topçu, 7 Temmuz 1992 Pazar günü saat 14.00’de Ankara’da Maltepe Düğün Salonu’nda; Muhsin Yazıcıoğlu, Ökkeş Şendiller, İsmet Gür, Saffet Topaktas, Ahmet Özdemir, ve Esat Bütün’ün içerisinde bulunduğu altı MÇP’li mebus ile birlikte MÇP Ankara, Mamak ilçe ikinci başkanlığından çekilme ederek Büyük Birlik Partisi kurucuları arasında yer aldı ve Ankara kurucu il başkanlığı görevini 1995 yılına kadar üstlendi.

11 sene Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinde çalıştı

1996 senesinde memuriyet hayatına dönen Topçu 11 sene Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinde çalışarak, 2007 senesinde işletme müdür yardımcısı olarak memuriyet hayatından emekliye ayrıldı. On bir senelik memuriyet yaşamının ardından, 19 Ağustos 2007 tarihinde yapılan 3. Olağanüstü Kongrede Muhsin Yazıcıoğlu’nun daveti üstüne Büyük Birlik Partisi genel sekreteri seçildi.

2015 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi

25 Mart 2009 günü Genel Başkan Yazıcıoğlu’nun yaşamını kaybetmesi üstüne yapılan 24 Mayıs 2009 tarihli 4. Olağanüstü Kongrede 507 oy alarak partinin yeni genel başkanı oldu. İki sene kadar sürdürdüğü genel başkanlık görevini 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde alınan netice üstüne yapmış olduğu yazılı izahat ile bıraktı. 3 Şubat 2014 tarihinde, bir devre genel başkanlık yapmış olduğu Büyük Birlik Partisi’nden çekilme etti. 28 Ağustos 2015 tarihinde Ahmet Davutoğlu başbakanlığındaki seçim hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort