Yalnızca matematik konusunda uzman bir beyin bu viral matematik problemini 15 saniyede çözebilir!

Zekâ testi çeşitlerinden biri olan matematik bulmacaları, çözerken verdiğiniz yanıta göre matematik zekâ seviyenizi test etmenin keyifli bir yoludur. Bu biçim zekâ testlerinde matematik problemini iyice çözümleme etmeniz, analitik ve mantıksal akıl yürütme becerilerinizi kullanmanız gerekir.

Zekâ testleri bulmacaları, sorunları keyifli hale getirerek kolay bir suali bile enteresan hala getirerek her yaştan insan grubuna hitap eder. Diğer zekâ testi çeşitlerine göre matematik bulmacalarında cevap göz önünde değildir. İşlemleri yapmış olup doğru yanıtı bulmak sizin matematiksel zekânıza kalır.

SADECE 15 SANİYEDE MATEMATİK BİLGİNİZİ KANITLAYIN



Yukarıdaki görselde yer edinen matematik bulmacası, matematiksel zekânızı test etmek için oluşturuldu. Görselde “60 / 5 ( 7 – 5 ) = ?şeklinde bir matematik sorunu görüyorsunuz. Matematik konusu ile ilgili uzman olan kişiler prosedürü görür görmez nereden başlayacağını çok iyi biliyor.

Matematik sorunu gördünüz ve cevabın düşündüğünüz kadar kolay olmadığını ayrım ettiniz mi? O vakit süreyi başlatalım. Zekâ testi matematik bulmacasını çözüme ulaştırmak için yalnızca 15 saniyeniz var. Oldukça dikkat edin, prosedür yanlışı yapmayın.

SÜRE AKIYOR, CEVABI BULABİLDİNİ Mİ?

Süre gittikçe azalıyor, matematik sorunun doğru yanıtını bulabildiniz mi ya da çözmeye nereden başlayacağınızı ayrım ettiniz mi?

60 / 5 ( 7 – 5 ) = ?

Bu matematik bulmacasında bir prosedür önceliği var. Onu yaptıktan sonrasında sırayla işlemleri uygularsanız doğru yanıtı elde edebilirsiniz. Bu kadar kopya bizce yeterli, şimdi sıra sizde! Süre bitti bitiyor.

3…

2…

1…

Ve süre bitti.

Evet, süre bitti. Matematik bilgisi olan kişiler için olabildiğince kolay olan bu sorunun yanıtını birazdan aşağıda vereceğiz. Ama ilk önce dile getirmemiz ihtiyaç duyulan bir mevzu var. Matematikte prosedür önceliği diye bir kaide mevcut. Bu kurala göre öncelikle; Parantez, Üslü Sayılar, Çarpma ve Bölme (soldan sağa), Toplama ve Çıkarma (soldan sağa) olacak şeklinde yapılır.

Kuralı da yeniden hatırladığımıza göre dilerseniz soruya yeniden bakın ve cevabınızı bir kere daha denetim edin.

Matematik problemini yeniden denetim edip cevabınızdan emin olduğunuza göre şimdi cevap görseline geçelim.

İşte matematik konusu ile ilgili uzman kişilerin bulabileceği matematik bulmacasının cevabı;

Evet, doğru cevap 24. Peki, nasıl 24 oluyor?



Cevap görselinde de gördüğünüz gibi matematikte prosedür önceliği nedeniyle ilk önce ayraç içerisindeki prosedür yani “(7-5)” çözülüyor.

7 – 5 = 2,

Ve matematik sorunu şu hali alıyor; “60 / 5 X 2 = ?” İşlem önceliği sırası çarpma ve bölmeye geliyor fakat burada ikisi de olduğundan soldan sağa olmak kaydıyla işlemler ayrı ayrı yapılması gerekiyor. Yani;

60 / 5 = 12,

12 X 2 = 24.

Evet, işte matematik bulmacasının yanıtı bu kadar basitti. Peki, siz doğru yanıtı bulabildiniz mi yoksa prosedür esnasında kargaşalık yapmış olup hatalı bir cevap mı buldunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort