Yaşlanmayı yavaşlatmanın en düzgün yolu bu! İşte sizi her vakit genç gösterecek o mucizevi usul

Yaşlanma, bedendeki hücrelere verilen hasarın (esas olarak hür radikallerin yol açtığı oksidasyon, iltihaplanma ve DNA hasarı gibi) bir ortaya gelmiş olarak yavaş yavaş organ yetmezliğine yol açmasıyla oluşur ve bir tüm olarak bedenin. Gerçek yaşlanma sadece olgunlukta başlarken, birtakım hücresel hasarlar erken yaşta birikmeye başlayabilir.

YAŞLANMAYI YAVAŞLATMAK VE SIHHATİ İYİLEŞTİRMEK

Araştırmacılar hücrelerin yaşlanma faktörleriyle savaşan fistein adlı bir husus keşfettiler. Fistein onların daha muntazam çalışmasına müsaade verecek ve bedendeki hasar görmüş hücre sayısını azaltmaya destek oluyor.

Yaşlı fareleri bu hususla tedavi ettiklerinde, genel sağlık durumlarının yanı sıra yaşam müddetleri de uzadı. Çalışmaya katılan uzman tabip şunları söyledi: “Senolitik unsurların kullanımından sonrasında daha oldukça aktivite, daha hoş dayanıklılık ve daha oldukça güç bulduk.

FİSTEİN, YAŞLANMAYI YAVAŞLATIYOR

Fistein, kıymetli antioksidan özellikleri ile tanınmış flavonoid polifenollere dair bir moleküldür. Bununla birlikte, antioksidanlar hür radikallerle savaşma özelliğine haizdir ve bu nedenden dolayı kuvvetli senolitik casuslardır, yani yaşlanan ve ihtiyar olarak isimlendirilen hasar görmüş hücrelerin tamirini teşvik etme özelliğine sahiptirler.

Çalışma esnasında ve araştırmacılar tarafınca kontrol edilen on flavonoid ortasında, farelerin sağlık durumunu güzelleştirmede senolitik etkisi en kuvvetli olanın fisetin olduğu ortaya çıktı.

Çünkü antioksidanlar olarak, hücrelerin dış saldırganlıklarla savaşmasına yardım eder ve optimal fonksiyon için tamiratlarını teşvik ederler.

FİSETİN’İN İNSAN BEDENİ İÇİN FAYDALARI

Fisetin’in sağlık yararları sayısızdır. Kendi başına, fisetin:

Mükemmel bir anti-inflamatuardır.

Hafıza ve beyin fonksiyonlarını geliştirir.

Kan şekerini düzenler.

Ömrü uzatır.

Genel olarak kemikleri, cildi ve hücreleri akınlara ve toksik hususlara karşı korur.

Enfeksiyonlarla savaşmaya destek olur.

Kan akışını ve basıncını güzelleştirir.

FİSETİN AÇISINDAN VARLIKLI BESİNLER

Vücudumuzdaki hücrelerin yaşlanmasına karşı koymak, sıhhatimizi uygunlaştırmak ve daha uzun yaşamak için genel hatlarıyla antioksidanlar ve hususi olarak fisetin tüketmeye birçok ilgimiz var.

Antioksidanları tabi tüketmek için sadece meyve, zerzevat ve liçi, hurma, kiraz ya da incir, enginar, brokoli, patlıcan ya da arpacık suretiyle kuru meyveler yiyin.

Fisetin ise özellikle elma, hurma ve çilekte bulunur.

SAĞLIKLI BİR HAYAT ÜSLUBU BENİMSEYİN

Yaşlanmayı ve hücresel dejenerasyonu yavaşlatmak için her şeyden evvel olası olduğunca azca hür köktencilik üreten bir yaşam biçimi benimsemek kıymetlidir. Bunun için:

Stres düzeyinizi azaltarak elinizden gelenin en uygununu yapın. Dinlenmek için zaman ayırın, makul uyuyun, tatile çıkın, tabiatla iç içe zaman geçirin.

Temiz hava solumak.

Alkol, uyuşturucu ve sigaradan uzak durun.

Genel olarak endüstriyel besin, fast food ve abur cuburdan kaçının.

Taze ve tercihen çiğ meyve ve sebzelerden zengin bir rejim yapın, çünkü oldukça pişen yiyecekler flavonoidler de dahil olmak suretiyle gıda hususlarının birçoklarını yok eder ve pişirme süreci esnasında renklerinin matlaşması âlâ bir göstergedir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort