Yazar Funda Demir eski eşini boğazını keserek öldürdü

Beşiktaş, Akatlar mahallesinde dün saat 00.45 sıralarında gerçekleştirilen vakada bir suç duyurusu üstüne vaka yerine giden polis ekipleri Mustafa Çapar (49)’ın boğazı kesilerek öldürülmüş bir şekilde bulmuştu.

Yapılan çalışmada Mustafa Çapar’ı eski eşi sanat yazarı Funda Demir’in öldürmüş olduğu belirlenirken, şüpheli olayın derhal sonrasında gözaltına alındı.

Yapılan soruşturmada çiftin 22 sene evli kaldıktan sonrasında 2 sene ilkin boşandıkları belirlendi. 19, 15 ve 7 yaşında 3 evladı bulunan çiftten, mali müşavirlik firması bulunan Mustafa Çapar’ın akşam saatlerinde 47 yaşındaki Funda Demir’in evine geldiği belirleme edildi.

Çiftin evin üst katında tartıştıkları sonrasında Funda Demir’in bıçakla cinayeti işlediği öğrenildi. Çiftin bazı zamanlar boşandıktan sonrasında bir araya geldikleri ve tartışmalar yaşandığı öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlandıktan sonrasında adliyeye sevk edilen Funda Demir’in tutuklanarak cezaevine göndermiş olduğu belirtildi.

FUNDA DEMİR KİMDİR?

Funda Demir’i, Kimya Öğretmenliği lisansıyla mezun olduğu üniversite yıllarında kitap, tiyatro, satranç ve etraf kulüplerinde etkinlik gösterdi.1999-2006 yılları aralığında İstanbul’da öğretmen olarak vazife yaptı. Ardından on sene hususi bir şirkette proje yönetiminde çalıştı. Beykent Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim branşında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

2016 senesinde ustalaşmış çabalama yaşamını bırakarak yazınsal anlamda yazın ve okuma çalışmalarına dahil olmaya başladı. Funda Demir’in daha fazla gerilim, korku, ruhsal romanları çözümleme etmiş olduğu öğrenildi. Kendisini “Sanat Yazarı” olarak tanımlayan Demir en son, Oxford Üniversitesi’nden Prof. Kevin Dutton tarafınca yazılmış “Olağan Psikopatlar” adındaki kitabı değerlendirmişti.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort