YENİ BİR TİCARET ODASI GEREKLİ Mİ?

Hani bu da nereden çıktı derler ya, onun gibi bir şey…  Bandırma Ticaret Odası yönetimi yeni bir Ticaret Odası yapmak için belediyeden yer tahsisi istek etmiş… Yer 6 dönüme yakın… Bugünkü mevcut Ticaret Odası arsasını o günkü idare parayla satın almıştı. Bugün 600 Evler Mahallesi’ndeki arsa tahsis edilmek isteniyor. İhale edilir mi edilmez mi tartışılıyor. Parayı veren alır, belediyemiz de para kazanmış olur.  Ama mutlaka bir şey yapılmak isteniyorsa Bandırma Ticaret Odası, harbiden gereksinim olan okul ve yurt yapabilir. Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman zamanında meydana getirilen okul bugün kesinlikle kifayetsiz kalıyordur.

Bandırma’nın yeni bir Ticaret Odası’na ihtiyacı var mı; bana göre yok… Şöyle bir nabız yokladım zeminde kimse “var” demedi… Sadece bir esnaf, pandemi döneminde tecim odasından asla yardımcı görmediğini söyledi.

22 sene ilkin Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman zamanında meydana getirilen ve ihtiyaca oldukça huzurlu yanıt veren Ticaret Odası’nın suyu mu çıkmış!… Üstelik Başkan Mehmet Kılkışlı zamanında da 2 sene ilkin tekrar modernize edilmişti.

Varsa harbiden elle tutulur gözle görülür bir gerekçe açıklanmalıdır. Açıklandığı gibi sözde şehrimizin en büyük sorunlardan biri olan tiyatro, konferans gibi organizasyonların düzenlenmesinde şehrin ihtiyacı (varmış)… Bu gerekçe çelişkili bir gerekçe… Tiyatro ve konuşma salonları Bandırma’nın en büyük sorunlarından biri olamaz… Barış Manço Kültür Merkezi, Ticaret Odası ve Santral Kültür Merkezi salonları yanısıra Paşakonak Mahallesi’de inşaatı süren kültür merkezi yeter de artar bile…

Ama örneğin şu çabalama yapılabilinir…. 15 yıldan beri yarım yamalak yürüyen Paşakonak Mahallesi’ndeki kültür merkezinin bir an ilkin bitirilmesi için belediye, büyükşehir belediyesi, milletvekilleri ve öteki yetkililer nezdinde etkili çalışmalar yapılıp bir an ilkin bitirilmesi için Ticaret Odası yönetimi etkili çalışmalar yapabilir ki esasen yapması da lüzumlu değil mi?

Sonra, Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz belediye meclisindeki sunumunda 22 sene ilkin meydana getirilen ve hâlâ bugün de oldukça beğenilen Ticaret Odası’nın “…marka kıymeti geride kalmış bina..” olarak tanımlamış.. Lafa bakar mısınız? Neden marka kıymeti geride kalmış olsun ki? Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’nin bereketli ziraat alanlarına değil de Gönen Taş Tepe’de kurulmasını elde eden eski Başkan Osman Kocaman ve idare ve meclisine teşekkür edilmesi gerekirken bu söz yakışmamış… Herhalde yeni göreve başlamasının tesiri yani başkanlık acemiliği olabilir mi?

Yukarda dediğim gibi Bandırma Ticaret Odası olarak hayırlı bir iş yapmak istiyorsa okul ve yurt yapabilir ki yapması gerekir. Yukarıda dediğim gibi Paşakonak Mahallesi’nde bir türlü bitirilemeyen kültür merkezi için yetkililer nezdinde çalışmalar yapılabilinir…

600 Evler Mahallesi’ne 6 dönüme yakın alana Ticaret Odası…

İster inan istek eder inanma…

Belediye  meclisinde öneri alakalı komisyonlara havale edilmiş. Gerekçe: “Bandırma Ticaret Odası Hizmet Binası…” Ne binası yahu!.. Bandırma Ticaret Odası’nın  6 kat ve toplam 4.850 m2 kafi bir hizmet binası esasen var…

Teklif çabuk iptal edilmelidir. Ayni alan okul ve yurt gibi daha yararlı bir yatırım için ayrılmalı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort