Yeniden Refah’ı bekleyen kayyum tehlikesi!

Yeniden Refah Partisi İl Teşkilatı, ocak ayında göreve gelmesinin ardından genel seçimler nedeniyle kongreyi ertelemişti. Devam eden süreçte İzmit ve Başiskele ilçeleri dışında ilçelerde kongreler gerçekleştirildi. Ancak Başiskele ve İzmit ilçelerinde ikinci bir listenin çıkma beklentisi nedeniyle, İl Teşkilatı bu kongreleri ertelemek istiyor. Dolayısıyla da il kongresi de bir türlü gerçekleştirilemiyor. Bunu fırsat bilen İl Başkanı Ali Taştan ve ekibi, il kongresini gerçekleştirmeden yerel seçimi atlatmanın hesaplarını yapıyor.

RAHATSIZLIK VAR

Fakat bu durum teşkilatın tabanında ciddi bir rahatsızlık oluşturuyor. Çünkü yapılmayan kongreler nedeniyle Yeniden Refah Partisi bir kayyum atama tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. İzmit için bir liste hazırlığında olan, partide il başkan yardımcılığı, il sekreterliği ve milletvekili adaylığı gibi görevler yürütmüş isim olan Hakan Uzun, konunun detaylarını Nokta Gazetesi’ne anlattı.

HENÜZ İPTAL KARARI ULAŞMADI

Hakan Uzun, “Resmi olarak kongrelerin iptal edileceği konusu bize ulaşmadı. Akşam divan toplantısı olacak. Biz de kongrenin yapılması yönündeki taleplerimizi aktaracağız. Amacımız bu partide iç işleyi sağlamak ve demokratik ortamda kongrelerimizi gerçekleştirmek.

İMZA TOPLANIR MI?

Kongreler ertelenirse ben adıma imza alırım, toplarım deme şansım yok. Bunu yapacak olan delegelerdir. Delegelerin de bazı tepkileri var. Muhtemelen bazı delegeler bir hamle yapacaktır. Delegelerin amacı şu gitsin, bu gitsin değil. Yapılması gereken kongrelerin zamanında yapılması gerek.

BİR ŞİKAYET OLURSA…

Bir şikayet unsuru oluşursa, kayyum atanması durumu dahi ortaya çıkabilir. Böyle bir duruma cesaret etmeleri, iptal kararını verdirmeye çalışanların takdirdir. Yaptığımız ve yapacağımız her şey, bu davanın ileri gitmesi içindir. Parti ve teşkilatın zarar görmemesi adına gerekli kurullarla taleplerimizi dile getiriyoruz” açıklamasında bulundu.

KAYYUM TEHLİKESİ İL TEŞKİLATI İÇİN DE VAR

İlçe kongrelerinin iptal edilmesi durumunda delegelerin imza toplayacakları ve tüzük gereği kongre kararı aldıracakları gerekirse zamanında yapılmayan kongreler dolayısıyla kayyum atanmasını dahi talep edebilecekleri, bunun ilçe için olduğu kadar, il teşkilatı içinde geçerli olduğunu dile getiriyorlar.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort