Yeşil mercimek faydaları neler? Yeşil mercimek neye iyi gelir?

Yeşil mercimeği mutfaklarımıza sık sık tüketiyoruz. Yüksek lif içeriğine haiz yeşil mercimek hazım sistemini düzenlerken damar tıkanıklığına da korur. Peki, yeşil mercimek yararları neler? Yeşil mercimek neye iyi gelir?

Türk sofralarında ‘kara şimşek’ diye adlandırılan ve çoğu yararı olduğu malum yeşil mercimeğin faydaları, ilmi şeklinde de kanıtlandı.

Doktorlar, yeşil mercimeğin lif kaynağı olan mercimeğin şeker hastaları için de en uygun yemeklerden biri bulunduğunu aktarıyor.

YEŞİL MERCİMEK FAYDALARI NELER?

– Yeşil mercimek lif payı açısından varlıklı bir bakliyat türüdür. Lifli gıdaların sağlığa tesiri ise bağırsak sisteminin derli toplu çalışmasıdır.

Yeşil mercimek tükettiğinizde bağırsaklarınız daha etken hale gelecektir. Bu durumun kararında kabızlık gibi sorunlar ortadan kalkacaktır.

– Yeşil mercimek, vücudunuza giren şekerin enerjiye dönüşmesinde olabildiğince etkilidir. Bu metabolik etkinlik kararında kan şekeriniz dengelenir ve şeker hastalığı ihtimaliniz ortadan kalkar.

Yeşil mercimek şeker payı düşük olması nedeniyle diyabet beslenmesinde de mühim bir yere sahiptir.

– Tüm baklagiller gibi yeşil mercimek de kalp sağlığınız için mühim bir rol oynar. Yüksek kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler. Damar sağlığını koruyarak damarlarda yağ oluşmasını engeller.

– Vücuda verdiği enerjiyle tercih edilen yeşil mercimek, sporcuların ve rejim yapanların olmazsa olmaz besinidir. Kas hücrelerinin yenilenmesini sağlar ve sporcularda kas oluşumunu hızlandırır.

– Demir ve magnezyum payı bakımından yüksek olması sebebiyle, kansızlık sorunlarını giderir. Anemi hastalarının öğünlerine eklemesi önerilen yeşil mercimek; kırmızı kan hücrelerinin oluşumunda ve sağlığını korumasında etkilidir.

– Yeşil mercimek B vitamini kaynakları içinde yer alır. B vitamini vasıtası ile sinir sistemi sağlığını korur. Hormonların daha sıhhatli çalışmasına da katkıda bulunur.

– Çocuklara yeşil mercimek çorbası yedirdiğinizde, gelişimini destekleyen bütün vitamin ve mineralleri vermiş olursunuz. Yeşil mercimek çorbasının yararları katı gıdaya geçen bebeklere ve bütün çocuklara kolaylıkla yedirilebilir. Bebeklerde gaz yapmaması için bir gece daha önceden yeşil mercimeği ıslatabilirsiniz.

– Anne adaylarının folik asit kaynaklı gıda tüketmesi gerekir. Yeşil mercimek de folat açısından yüksek bir besindir. Bebeğin anne karnındaki gelişimi için tercih edilir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort