Yıkılmadan enkaza döndü | İstanbul’da korku dolu yaşam

İstanbul Esenler’de bir binanın tavan betonunda kopmalar meydana geldi. 23 senelik binada yaşayan vatandaşlar binada bazı zamanlar bu tür çökmelerin bulunduğunu söyledi. Belediyeye müracaat yaptıklarını fakat bir netice alamadıklarını söyleyen vatandaşlar, “Depreme gerek yok rüzgar esse yıkılacak.” diyor.

İstanbul Esenler’de bazı zamanlar çökmelerin yaşandığı binada vatandaşlar korku içerisinde yaşıyor.
Turgut Reis Mahallesi’nde 23 senelik 5 kattan oluşan apartmanın en üst katında ailesiyle beraber yaşayan Mehmet Zamanepçeçen’in evinin mutfak tavanında 1 ay ilkin çökme meydana geldi. Şans eseri çökme esnasında mutfakta kimse bulunmadığı için vurulan olmadı.
Evinin öteki odalarında da aralıklarla çökme meydana geldiğini söyleyen Mehmet Zamanepçeçen, 2018’de kentsel dönüşüm için Esenler Belediyesi’ne apartmandaki öteki daire sahipleriyle beraber başvuruda bulunduklarını iddia etti. Vatandaş, 2018’den bu yana 5 senedir belediye ekipleri tarafınca rastgele bir prosedür yapılmadığını belirtti.
Evdeki odaların tavanında, değişik noktalarda çökmeler dikkat çekerken, çökmeyle betondaki midye kabukları ve çürüyen demirler de ortaya çıktı. Tavan betonunda ise deniz çakılının bulunmuş olduğu görüldü. Evinin durumunun fena bulunduğunu belirten Mehmet Zamanepçeçen yetkililerden yardım istiyor.
5 yıl ilkin müracaat yaptıklarında 110 metrekarelik daire karşı bedelsiz 90 metrekare daire yapılacağı lafı aldıklarını söyleyen Zamanepçeçen, şunları söyledi:”Belediyeye gittim, zabıtaya gittim, karakola gittim. Hiçbir Allah’ın kulu ilgilenmiyor. Tavandan her gün beton düşüyor. Dün de doktorun otomobilinin tavanına binadan beton düştü. Binadan, yani yan cephede balkondan düştü. Gitmiş yakınma etmiş, karakola savcılığa vermiş. Dış cephede o düşmüş olduğu için bizimle bir ilgisi yok. Yine savcılığa vermiş. İşte görüyorsunuz topyekün düşüyor yani bir şey söylememize gerek yok ki. Hepsi topyekün yandaki daire, koridor, dış cephe topyekün düşüyor.”
Sürekli belediyeye gittiklerini fakat bir netice alamadıklarını söyleyen Zamanepçeçen, “Deprem korkusunu anlatmaya gerek yok ki rüzgar vursa esasen düşecek. Artık depreme de gerek. Tam 23 yıl oldu bina yapılalı. 1999 senesinde depremde burası inşaat halindeydi.” diye konuştu.
Öte taraftan Esenler Belediyesi ise mevzuyla ilgili, “Turgut Reis Mahallesi 520. Sokak No:3 adresli taşınmaz (807 ada 18 parsel), Meri İmar Planı’na göre “Sağlık Tesis Alanı”nda kalmakta olup; hak sahipleri tarafınca Belediyemize etap bazında yüzde 29 oranında istek vermiştir. Talep yüzdesi yüzde 75’i geçmesi akabinde rezerve alandan mesken alma hakkı sıralamasına girecektir.” denildi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort