Yılan hikayesine dönen kuleler için bir karar daha

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre, TOGO Kuleleri’nin yıkımıyla alakalı Ankara 17. İdare Mahkemesi, karşı tarafın felaket sonucuna açmış olduğu davayı UYAP’tan öğrendikten sonrasında ABB’nin savunmasını bekletmeksizin göndermesine karşın “savunmasını verinceye kadar” ibaresi ile yürütmeyi durdurma sonucu verdi.

TOGO Kuleleri ile alakalı önceki bütün hüküm kararlarını veren ve planlarını iptal eden 17. İdare Mahkemesi’nin, savunması daha önceden gönderilmiş olduğu halde almış olduğu bu kararla 1 Eylül 2022 tarihinde (bugün) yapılacak felaket ihalesi durduruldu.

ABB yetkilileri, emsalin net olduğundan bu kararların yıkımı yalnızca erteleyecek özellikte olduğunu, yıkımın önünde hiç bir mani olmadığını ve “rant iddialarının odağındaki bu kulelerin er ya da geç yıkılacağını” belirtti.

NE OLMUŞTU?

TOGO Kuleleri ile alakalı son olarak “1,50 emsale düşürülmesi” sonucuna karşı meydana getirilen itirazın reddine dair işleme karşı oluşturulan dava sonuçlanmış, Danıştay 6. Dairesi, emsalin düşürülmesi kararını net olarak onamıştı.

Karar sonrası emsal 2.10’a göre yapılan, plan notlarıyla emsal 9.98’i bulan yapının yıkımının önünde hiç bir mani kalmamış, Ankara Büyükşehir Belediyesi bugün felaket ihalesi yapacağını duyurmuştu.

Odatv.com

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort