YKS boş kontenjanlar açıklandı mı? YKS ek tercihleri ne zaman?

Üniversite sınavının sonrasında öğrenciler, YKS ek tercih kılavuzunun yayımlanmasını bekliyor. YKS ek tercihler için ÖSYM’nin boş saptanca açıklaması merak ediliyor. Peki, YKS boş kontenjanlar belirtildi mı? YKS ek tercihleri ne zaman?

YKS tercih neticeleri 19 Ağustos’ta açıklanmıştı ve üniversiteye yerleşen adaylar kayıtlarını 1 Eylül’e kadar tamamladılar. 2023-YKS sonuçlarına göre genel yerleştirmede boş kalan ya da değişik nedenlerle dolmayan kontenjanlar için ÖSYM merkezi bir ek yerleştirme yapacak.

ÖSYM’nin yayınlayacağı YKS ek tercih kılavuzu, 2-4 senelik programlardaki boş kontenjanları merak eden adaylar için yol gösterici olacak.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Yani ilk tercihte yerleşen fakat kayıt yaptırmayan adaylar ek yerleştirmeden faydalanamayacak. 2023 senesinde tercih yapmayan adaylar da ek tercihlerden yararlanamayacak. Ancak tercih yapan ve rastgele bir üniversiteye kayıt hakkı kazanamayan aday ek yerleştirmeden yararlanabilir.

YKS BOŞ KONTENJANLAR 2023 AÇIKLANDI MI?

YKS ek tercihler için gözler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) duyurusuna çevrildi. Üniversite okuma hayaliyle tercih işlemlerini hazırlamaya hazırlanan öğrenciler, YKS ek tercih kılavuzunun yayımlanmasını bekliyor.

YKS boş kontenjanları hemen hemen ÖSYM tarafınca açıklanmadı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Eylül ayının ilk günü sona eren üniversite girdilerinin sonrasında boş kalan kontenjanları ÖSYM’ye bildirecek. YKS boş kontenjanlar YKS tercih kılavuzunun erişime açılmasıyla belli olacak.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kayıtlar sona erdikten sonrasında boş kontenjanlar belirlenecek ve ÖSYM tarafınca kılavuz hazırlanacak. Geçtiğimiz sene YKS ek tercih işlemleri 7-13 Eylül 2023 tarihleri içinde gerçekleşti. Bu yılda benzer şekilde Eylül ayının ikinci haftası ek tercihlerin başlaması bekleniyor. İOKBS netice izahat zamanı 2023: Bursluluk imtihanı neticeleri ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort