YKS tercih saat kaçta bitiyor? YKS tercih bugün son gün mü? YKS son gün tercih saat kaça kadar?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasının sonra tercih meydana getirecek adaylar tarafınca son gün saat ne kadara kadar tercih yapılacağı araştırılmaktadır. 3 buçuk milyondan fazla adayın katılmış olduğu YKS tercih işlemleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri içinde gerçekleşmektedir. Yükseköğretim Kurumları Sınavı neticeleri ÖSYM’nin resmi Twitter hesabından 20 Temmuz’da açıklanmıştır. Sonuçlarını öğrenen adaylar için tercih prosedürü başlamıştır. Tercih meydana getirecek adaylar geçen senenin taban ve tavan puanlarına göre üniversite tercihlerini gerçekleşmektedir. 27 Temmuz’da başlayan tercih prosedürü 8 Ağustos tarihinde sona erecektir. YKS son gün tercih saat ne kadara kadar yapılabilecek merak mevzusu oldu. Peki, YKS tercih saat kaçta bitiyor? YKS tercih bugün son gün mü? YKS son gün tercih saat ne kadara kadar? Detaylar haberimizde…

2023 YKS sonuçlarının duyurulmasının ardından, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafınca 2023-YKS tercih süreci 27 Temmuz’da başlatıldı. 2023 üniversite tercihleri, 27 Temmuz’da başlayarak 8 Ağustos’ta sona erecek. Bu aşamadan sonra değerlendirme faaliyetlerine girişecek olan ÖSYM, en geç 25 Ağustos tarihine kadar neticeleri duyurmayı planlıyor. Tercih işlemleri, 08 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59’da sonlandırılacaktır.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, açıklamasında imtihan birincilerini ayrı ayrı okudu: “Alan Yeterlilik Testi (AYT) Birincisi Sayısalda Mustafa Özcan, Mustafa Kemal Atatürk Anadolu Lisesi ve Namık Emre Acar ,Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi (Konya) Eşit ağırlık birincisi; Emre Ekici Süleyman Demirel Fen Lisesi (Afyonkarahisar), Sözel birincisi; Ahmet Berk Takır Kabataş Erkek Lisesi.”

3 milyon 500 bin üstünde adayın başvurduğunu söyleyen Ersoy, “Sınavda sorulan sorular itibarıyla rastgele bir sual iptali ve yanıt opsiyonu değişikliği bulunmamaktadır. Dolayısıyla tertemiz bir YKS süreci tamamlanmıştır” dedi.

Yks Tercih Klavuzu’nun 27 Temmuz tarihinde açıklamasının sonra üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başladı. Tercih işlemleri 27 Temmuz – 8 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Tercih neticeleri ise tercih döneminin bitmesinin sonra yapılacak olan değerlendirmelerin sonra belli olacak.

YKS Gündem Eğitim Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort