YÖK El Ezher’in denkliğini iptal etti

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Mısır’daki El Ezher ve Suudi Arabistan’daki Medine İslam Üniversitesi’nde eğitim alanlara direkt olarak denklik verilmesi uygulamasından vazgeçti.
2015 yılına kadar bu üniversiteleri bitirenlerin ayrım derslerini vermesi halinde diplomalarına denklik veriliyordu. Prof. Dr. Yekta Saraç’ın YÖK Başkanı olduğundan sonrasında bu üniversiteleri bitirenlere direkt olarak denklik verilmeye başlandı.
Bu tatbik 2021 yılının şubat ayına kadar devam etti. 2021 yılının şubat ayında alınan kararla eski programa geçildi ve 2019, 2020, 2021 senesinde verilen denklikler iptal edildi.

AKADEMİK BİR HASSASİYET

El Ezher Üniversitesi’ni bitiren bir kişinin YÖK’e yapmış olduğu denklik başvurusunda almış olduğu yanıtta kurum tarafınca şu şekilde denildi:
“Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 13.04.2022 tarihindeki toplantısında; Türkiye’deki bir üniversitede ‘İslam Tarihi, 1, Türk İslam Sanatları Tarihi, İslam Felsefesi, Din Sosyolojisi, Din Psikolojisi, Din Eğitimi, Din Felsefesi, Dinler Tarihi’ derslerini tamamlamanız ve etkin olduğunuzun belgelenmesi halinde denklik işleminizin yapılmasına karar verilmiştir.”
YÖK’ün almış olduğu bu kararın akademik bir hassasiyetten kaynakladığını belirten YÖK kaynakları, arkasında diğer bir niçin olmadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort