Yola yansıyan ışıklar, kazaya sebep oluyor

Başiskele ve Gölcük ilçelerini birbirine bağlayan D-130 karayolu üstündeki Seymen altgeçidi, mimarisi nedeniyle sürücüleri zorluyor. Özellikle güneşin tepede olduğu vakit diliminde, geçidin üzerinde bulunan silindir şeklindeki demir bloklardan yola düşen ışınlar anlık değişiklik nedeniyle sürücüleri şaşkına çeviriyor. Özellikle yoldan ilk kez geçenler, anlık görme kaybı yaşadıklarını belirtiyor.

“IŞIK YANSIMALARI SÜRÜCÜLERİN GÖZLERİNİ ALIYOR”

Çoğu vakit Seymen altgeçidini kullandığını anlatım eden Yılmaz Yıldız, “İşe gidiş gelişlerde battıçıktıyı kullanmak zorunda kalıyorum. Günün belli zamanlarında fer yansımaları oluyor, bu da sürücülerin gözlerini alıyor rahatsız ediyor ve kazalara sebebiyet veriyor. Boşlukların araları kapatılması lazım, fer yansımasının battıçıktıya inmemesi gerekiyor. Güneş batıya, yani Gölcük tarafına döndüğü vakit güneş yansımaları daha fazla oluyor” dedi.

“TEHLİKE ARZ EDİYOR”

Kader Şimşek ise, “Köprü üzerinde bulunan boru hatlarından yansımalar oluyor. Bu yansımalar sürücülerin gözlerini alıyor, bu da kazaya sebebiyet veriyor” diye konuştu. İzmit’ten Gölcük istikametine giderken hem girişte hem çıkışta ışığın sürücülerin gözlerini aldığını özetleyen Şimşek, “Bu şekilde bir hayli kaza meydana geldi, bilhassa sürüş deneyimi azca olan kişiler olduğunda çekince arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort