YRP Kocaeli Teşkilatı bile bile zayıflatılıyor mu? Hakan Uzun’dan flaş açıklamalar

Yeniden Refah İl Başkanı Ali Taştan ve ekibi, İzmit İlçe Teşkilatının kongresini iptal ettirmek adına elindeki tüm kozları oynuyor. Atanmış başkan Cafer Ateş’in karşısına Nurettin Kulaksız ve Hakan Uzun liste çıkarmaya hazırlanırken, ilçe teşkilatının kongresini iptal edemeyen İl Teşkilatı, her iki ismin de delegeliklerini düşürdü. Nurettin Kulaksız da Hakan Uzun da yapılanlara karşı oldukça tepkili.

BASINA YANSIYINCA DELEGELİĞİMİZİ SİLDİLER

Konuyla ilgili açıklama yapan başkan adaylarından Hakan Uzun, “İzmit ilçe 1. Olağanüstü kongresinde kazanması en muhtemel ve en güçlü aday olarak değerlendirildik. Delegelerin ve üyelerin ifadeleri bunlar. Bu sebeple önce adaylıktan vazgeçirilmeye çalışıyoruz. İl divanında, il gençlik kolları başkanı 200 kişi ile salona girmemize karşı, orada olacağını dile getirdi. Olmayınca ve adaylığımız karşısında apar topar toplantı yapıldı ve kongre iptal kararı alınmak istendi. Konu basına yansıyınca kongre iptal edilemedi, son olarak da delegeliklerimiz silindi. Tüm bunlar tamamen çok yanlış uygulamalardır.

ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Ayrıca “Genel Başkanımızın ilçe başkanı adayı mevcut atanmış olan kişidir” “diğer adaylar Genel Başkanımıza başkaldırdılar,” vb. denilerek Genel Başkanımızın adının kullanılması yanlıştır. Bu düşünce bir kaç il yöneticisinin düşüncesidir. Genel merkez Teşkilat Başkanımıza yanlış bilgi verilmesi ise mevcut il yönetiminin vebalidir. Bununla beraber “diğer listelerden birinin kazanması halinde derhal görevden alınacaklar” söylemeleri ile delegelerin üzerinde algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

GENEL BAŞKAN RİCASI VE ÖLÜM DIŞINDA…

Kaldı ki bugüne kadar zatım olarak hiç bir yere aday olmadım, teşkilatlarımızın talepleri doğrultusunda verilen görevleri ifa ettim. Milletvekili adaylığı da buna dahildir. 8 Ekim’de gayemiz kongrenin huzurlu bir şekilde geçmesini temin etmektir, aksi durumlara karşı tedbirlerimizi alıyoruz. Huzursuzluklara tarafımızdan müsaade edilmeyecektir, fırsatçılara da izin verilmeyecektir. Tabi ki kongrenin ev sahibi olanlarda da talebimiz bu yöndedir.
Adaylıktan çekilmem için Muhterem Genel Başkanımın ricası dışında ve ölüm dışında ihtimal yok.

İFADE BU ŞEKİLDEDİR

Olağanüstü kongrelerde oy kullanma hakkı, olağan kongrelerde seçilen delegelerindir, olağanüstü kongrelerde delege yazımı veya silinmesi mümkün değildir. (İstifa hariç)
Siyasi partilerde delegeler en az 2 en çok 3 yıllığına seçilirler. Siyasi partiler kanununda ki ifade bu şekildedir.

ALLAH’IN LANETİ ONLARIN ÜZERİNEDİR

Her kim Allah’ın razı olacağı daha liyakatlı birisi varken adam kayırmak maksadıyla kendi Müslümanların işini deruhte ederse, onların üzerine gösteriş için birini seçer resmi görev verirse, Allah’ın laneti onun üzerinedir. Allah onu cehenneme sokuncaya kadar, ne farz ne nafile hiçbir ibadetini kabul etmez. Hz Muhammed (sav) Ya Rabbim, sen bizi böyle olanlardan eyleme. Dünya için ahiretinden vazgeçenlerden eyleme, amin” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort