Yunus Bayraktar: “Belediyelerimizden ‘dijital destek’ istiyoruz”

Kocaeli Sessizler Derneği Başkanı Yunus Bayraktar ile Uluslararası İşitme Engelliler Haftası’nda bulunduğumuz bu günlerde işitme engellilerin ilimizdeki durumunu ve isteklerini konuştuk. Yerel yönetimlerin kendilerine kapıyı asla kapatmadıklarını anlatım eden Bayraktar, kısıtlı gelirleri yüzünden teknolojik gelişmelerden geri kaldıklarını belirterek, belediyelerden dijital yardımcı istek etti.

“EĞİTİM MERKEZİ İSTİYORUZ”

Kocaeli Sessizler Derneği Başkanı Yunus Bayraktar, en büyük problemin iletişim eksikliği bulunduğunu belirtti. Bayraktar, “Bilgiye erişim sıkıntısı bizim grubumuzda oldukça fazla var. İşitme engellilerin iletişim sorunlarının en büyük çözümü mobil çeviri sistemidir. Ancak bir çeviri merkezi olmadığı için süratli çeviriler yapılamıyor. Bu nedenle iletişimde hala birkaç adım gerideyiz. Sportif olarak saha sıkıntımız var. Ve bir eğitim merkezi istiyoruz” dedi.

“MESİRE YERLERİ ARTIRILSIN İSTİYORUZ”

Yerel yönetimlerin kendilerine yardımcı bulunduğunu anlatım eden Yunus Bayraktar, “Manevi ve lojistik yardımcı sunar alıyoruz. Yeri gelince toplumsal yardımcı sunar de alıyoruz. Ulaşım konusu ile ilgili bir sıkıntımız yok. Yerel yönetimlerden bir beklentimiz var, bize makul mesire yerlerinin arttırılmasını istiyoruz” anlatım etti.

“DEPREM HER ZAMAN AKLIMIZDA”

Kocaeli’de büyük bir zelzele gerçeği bulunduğunu söyleyen Bayraktar, “Deprem her vakit aklımızda. Bu yüzden zelzele seminerleri düzenliyoruz. 1 Ekim itibariyle AFAD personeline işaret dili eğitimi başlayacak. Yerel yönetimlerdeki zelzele birimlerine de işaret dili eğitimi verilecek.

“HATIRLATMA GÖREVİNİ ÜSTLENİYORUZ”

Aynı zamanda işitme engelli yurttaşlarımıza da zelzele eğitimi verilecek. Yerel yönetimlerin projelerimize maddi manevi destekleri var. Ama tam anlamıyla kafi olmuyor. İstediğimiz ve yapılmayan çalışmalar için hatırlatma görevini üstleniyoruz” dedi.

“ASLINDA EN AVANTAJLI GRUBUZ”

Kocaeli’de 60 bin işitme engelli vatandaşın yaşadığını aktaran Yunus Bayraktar, “Belediyelere bize yönelik yaptıkları için teşekkür ediyorum. Taleplerimiz geri çevrilmiyor. Engelli grupları içinde da aslında en avantajlı grubuz. Diğer engelli gruplarına da yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“KISITLI GELİRİMİZ VAR”

Teknolojinin hızla geliştiğini işitme engellilerin ise gelişmelerin gerisinde kaldığını anlatım eden Bayraktar, “Derneklerimizin kısıtlı gelirleri var. Bu yüzden ayrıntılı dijital ve teknolojik donanımlara haiz olamıyoruz. Belediyelerimiz muhtarlara verdikleri dijital destekleri bize de vermeli” dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort