Zeki Demirkubuz kaç yaşında, aslen nereli? Zeki Demirkubuz kimdir, neden gündemde?

Zeki Demirkubuz kimdir? Zeki Demirkubuz kaç yaşında? Zeki Demirkubuz nereli? Zeki Demirkubuz filmleri neler? Zeki Demirkubuz niçin gündemde? Zeki Demirkubuz’un yaşamı merak mevzusu oldu. Sizlere Zeki Demirkubuz’un yaşamını araştırdık…

Zeki Demirkubuz kimdir?

Zeki Demirkubuz, 1964 senesinde Isparta’da doğdu. Orta öğrenimini Isparta ve Isparta Gönen Fen Lisesi, Gönen Öğretmen Okulu’nda tamamladıktan sonrasında İstanbul’a taşındı. Orta öğrenimine İstanbul’da başladı ve ilk yarıyıldan sonrasında okulda eğitim verilen yapınak ve atölyelerde çalışmaya başladı. 1980 darbesinden sonrasında tutuklanarak üç sene hapis cezasına çarptırıldı. Büyü altındaydı. Bu dönemde edebiyata alaka duymaya başladı ve Dostoyevski’yi keşfetti. Özellikle kabahat ve ceza üstünde kalıcı etkisinde bırakır bu yıllarda ortaya çıkmıştır. Serbest kaldıktan sonrasında Anadolu’nun muhtelif şehirlerinde seyyar satıcı olarak çalıştı. Askerliğini ertelemek için okula dönme sonucu aldı ve lise eğitimini yurtdışında tamamlayarak İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne girdi.

1986 senesinde Zeki Ökten’in asistanı olarak sinemaya başladı. İlk uzun metrajlı filmi Blok C’yi seçinceye kadar muhtelif yönetmenlerin asistanlığını yaptı. Demirkubuz, C Blok’tan sonrasında kendi senaryolarını yazarak özgür yönetmen olarak çalışmaya devam etti. Uluslararası eleştirmenler ve reytingler, Demirkubuz’un Venedik Film Festivali’nde gösterilecek olan ikinci filmi Masumiyet’le tanınmasını sağladı. Demirkubuz’un üçüncü filmi Üçüncü Sayfa, aralarında Locarno ve Rotterdam festivallerinin de bulunmuş olduğu Avrupa’nın çoğu film festivalinde ve Türkiye’de çoğu film festivalinde gösterildi.

Bu dönemde Zeki Demirkubuz “Karanlığın Öyküleri” isimli üçlemesini yayınlamaya başladı. Üçlemenin ilk iki filmi Kader ve İtiraf, 2002 senesinde Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde gösterildi. Demirkubuz üçlemesini, başrolünü üstlendiği ve sonrasında Kader’in (2006) yönetmenliğini üstlendiği Bekleme Odası (2003) ile tamamladı. ), Masumiyet’in başlangıcını anlatıyor. 2009 senesinde gösterime giren Kıskanç filminin sonrasında Yeraltı (2012) filmi çekilmiştir. 2015 senesinde Natura ve Kor filmlerini tamamladık. Ayrıca Kemal Sunal’ın başrolünü üstlendiği “Zavallı” filmimizde ve İşler Güçler dizisinin son bölümünde rol aldı.

Beşiktaş JK taraftarı Demirkubuz’un en çok tercih edilen futbolcusu İlhan Mansız var. Bir röportajda Türk sinemasında en sevdiğim yönetmenin Yılmaz Güney olduğu söylendi.

Adnan Genç kaç yaşlarında öldü mü? Adnan Genç kimdir, niçin öldü?

Adnan Genç kaç yaşlarında öldü mü? Adnan Genç kimdir, niçin öldü?

Filmleri
Yıl    İsim    Ödüller
1994    C Blok    1995 Sinema Yazarları Derneği (SİYAD)
(En İyi Yönetmen ve Film)
1997    Masumiyet    34. Antalya Altın Portakal Film Festivali
(Halk Jürisi Avni Tolunay Ödülü)
1999    Üçüncü Sayfa    36. Antalya Altın Portakal Film Festivali
(Behlül Dal Jüri Özel Ödülü, En İyi Senaryo)
2001    İtiraf    13. Ankara Film Festivali
(En İyi Yönetmen, Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü)
2001    Yazgı    38. Antalya Altın Portakal Film Festivali
(En İyi 3. Film, En İyi Yönetmen)
2003    Bekleme Odası    40. Antalya Altın Portakal Film Festivali (Behlül Dal Jüri Özel Ödülü)
23. İstanbul Uluslararası Film Festivali (En İyi Türk Yönetmen)
2006    Kader    42. Antalya Altın Portakal Film Festivali (En İyi Film)
12. Nürnberg Film Festivali (En İyi Film)
25. İstanbul Uluslararası Film Festivali (FIPRESCI Ödülü, En İyi Yönetmen)
18. Ankara Uluslararası Film Festivali (En İyi Yönetmen)
2009    Kıskanmak    46.Antalya Altın Portakal Film Festivali
(En İyi Kadın Oyuncu)
2012    Yeraltı    2012 Dubai International Film Festivali
(En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu)
45. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri
(En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu)
2015    Bulantı    
2016    Kor    
2023    Hayat    

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort