ZEYNEP YEŞİLTAŞ 1 SENEYİ DEĞERLENDİRDİ

Atatürkçü Düşünce Derneği ( ADD ) Şube Başkanı Zeynep Yeşitaş, idare heyeti üyeleri Leyla Çetin, Nergis Şengül ve Sıdıka Irmak ile birlikte düzenlemiş olduğu basın toplantısında görevde oldukları 1 yılı değerlendirdi.

Deprem felaketinde yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek basın toplantısına başlayan ADD Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş “ Yönetime geldiğimizde 504 olan üye sayımızı bugün itibari ile 601 sayısına çıkardık. Bu vesile ile Atatürkçü dostlarımızı ailemize katılmaya çağrı ediyorum.

ADD olarak Mustafa Kemal Atatürk prensip ve devrimlerini benimsemiş muasır gençlerin eğitimlerine katkı sağlamaya çaba ediyoruz. Burs desteği veren üyelerimizin desteği ile 36 üniversite öğrencisine 350’er lira, 8 Lise öğrencisine ise 2502er lira burs veriyoruz. Mart ayından itibaren de şehrimize yerleşen 5 depremzede öğrencimize burs vermeye başlayacağız.

Görevde olduğumuz 1 yıl boyunca; Köy Enstitülerinin kuruluş yıldönümü olan 17 Nisan tarihinde düzenlenen anma programına katıldık.

23 Nisan günü etkinlikleri kapsamında Devlet Hastanesinde tedavi gören çocuklarımızı ziyaret ederek çocuk kitapları armağan ettik.

23 Nisan günü Ankara’da düzenlenen Büyük buluşmaya 41 üyemiz ile birlikte katılım sağladık.

Öğrenci burslarına yardımcı sağlamak amacıyla sergiler açtık, çamlık Kafede kahvaltı etkinliği düzenledik.

Karacabey Longoz ormanlarına seyahat düzenledik. “

ADD Şubesinde oldukça varlıklı bir kütüphaneye haiz olduklarını belirten Başkan Yeşiltaş “ Arkadaşımız Bülent Çalışkan 5 bin tane kitabı elden geçirerek tekrar düzenledi. İlkokulu seviyesindeki kitapları seçerek Yeni Yenice Mahallesi İlkokuluna bağışladık.

Üyemiz gamze İçim’in sunumuyla İlk yardımın önemi ve kurtarma temel yaşama desteği temalı konuşma düzenledik.

28 Ekim günü ÇYDD ile birlikte Cumhuriyet Balosu düzenledik.

Cumhuriyet Bayramı etkinleri kapsamında geleneksel kuru fasulye, bulgur pilavı ve ayrandan oluşan 250 benlik yiyecek verdik.

30 Ekim günü 26. Dönem Bursa mebus Ceyhun İrgil, Gazeteci Ümit Zileli ve Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay’ın konuşmacı olarak katılmış olduğu Cumhuriyetin 2. Yüzyılına bakış temalı sohbet gerçekleştirdik.

10 Kasım da Erikli mahallesindeki ilkokulda Ata’mızı andık.

Aralık ayının 3. Haftasında burslarımıza katkı amacıyla yılsonu sergisi açtık.

23 Aralık günü Kubilay’ın katledişinin 92. Yıldönümünde öğrencilerimizi Menemen’e anma programlarına götürdük.

Araştırmacı yazar Uğur Mumcu’nun Cumhuriyet düşmanları tarafınca katledişinin yıldönümünde derneğimizde anma programı düzenledik.

Depremzedelere yardım kapsamında Genel merkezimizin başlatmış olduğu yardım kampanyasına şube olarak 21 Bin 500 lira yardım ettik. “

19 Mart Pazar günü Çamlık Kafede kahvaltı düzenleyeceklerini söyleyen ADD Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş, kahvaltıdan elde edilecek geliri de şehrimize gelen depremzedeler için kullanacaklarını anlatım etti.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort