Zeytinyağlı Bürüksel lahanası nasıl yapılır? Bürüksel lahanası tarifi malzemeleri neler?

Yaz aylarında hafifçe ve düşük kalorili yiyecek tarifleri arayanlar için zeytinyağlı Bürüksel lahanası tarifini derledik. Zeytinyağlı Bürüksel lahanası hem sıhhatli hem de hafifçe bir lezzet. Peki, zeytinyağlı Bürüksel lahanası iyi mi yapılır? Bürüksel lahanası tarifi malzemeleri neler?

İşte zeytinyağlı Bürüksel lahanası tarifi…

ZEYTİNYAĞLI BÜRÜKSEL LAHANASI İÇİN MALZEMELER NELER?

– 1 ya da 2 kg Brüksel lahanası

– 1 tane havuç

– 2 tane ufak boy soğan

– 3 yiyecek kaşığı zeytinyağı

– 2 yiyecek kaşığı Ayçiçek yağı

– 2 yiyecek kaşığı domates sosu

– 1 çay kaşığı tuz

– 1 ya da 2 tane limon suyu

– 1 ya da 2 çay bardağı su

ZEYTİNYAĞLI BÜRÜKSEL LAHANASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Lahanaların dış yapraklarını soyun ve ortadan ikiye ayırın. Sonrasında Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Ardından lahanaları koyarak soteleyin.

Lahanaları kenara atın ve küp küp doğranmış soğanları havuçla kavurun. Sonrasında bu tarz şeyleri lahanaların üstüne yayın. Domates sosu ve zeytinyağını ilave ettikten sonrasında tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika kadar kısık alevde bekletin.

5 dakika sonunda su ilave ederek altını bir miktar açın ve kaynayana kadar pişirin. Zeytinyağlı Brüksel lahanası yapımı için son aşamada sebzeyi pişme süresine göre ayarların ve limon suyunu da ilave ederek servis yapın.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort