Zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır? Taze fasulye tarifi malzemeleri neler?

Yaz aylarının en çok tercih edilen yemeği zeytinyağlı taze fasulye azca malzemeyle oldukça basitçe meydana getirilen bir yemektir. Zeytinyağlı taze fasulye yaparken salça yerine domates kullanmaya ve çiğden pişirmeye dikkat etmek gerekiyor. Peki, zeytinyağlı taze fasulye iyi mi yapılır? Taze fasulye tarifi malzemeleri neler?

Zeytinyağlı taze fasulye yaparken tadını bozmamak adına salça yerine domates kullanmak gerekiyor. Ayrıca hasım kesinlikle zeytin hasım kullanılarak pişirilmeli.

Zeytinyağlı taze fasulye pişirecekler malzemeleri öyle çiğden koymalı ve suyunu ise duruma göre eklemelidir. İşte zeytinyağlı taze fasulye tarifi…

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE İÇİN MALZEMELER NELER?

– 5 yiyecek kaşığı zeytinyağı

– 600 gram taze fasulye

– 1 tatlı kaşığı toz şeker

– 2 çay kaşığı tuz

– 1 su bardağı sıcak su

– 3 tane orta boy domates

– 1 tane büyük kuru soğan

a375dcce-2ecc-4a6a-a869-6e91a637d647.jpg

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak kuru soğanları küp küp doğrayın. Sarımsakları ise ince dilimler hâlinde kesin. Ardından domatesleri de rendeleyin ve ayıkladığınız fasulyeleri bir köşeye koyun.

Zeytinyağını tavada kızdırmaya başlayın. Büyük boy olarak belirlediğiniz kuru soğanı ve doğradığınız sarımsakları yağ üstüne ilave ederek hafifçe renk alana dek kavurmaya başlayın.

Doğrayıp köşeye kaldırdığınız taze fasulyeyi ilave edin ve kavurmaya devam edin. Toz şeker, tuz, rendeden geçirilmiş domates ve sıcak suyu ilave edin ve karıştırma prosedürünü sürdürün.

Tencerenin kapağını kapatın ve ocağı kısık ateşe aldıktan sonrasında fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık servis edebileceğiniz gibi arzuya bağlı olarak soğuk da servis edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort