ZOREN katılım endeksine uygun mu? Zorlu Enerji Elektrik Üretim halka arz katılım endeksi uygunluk durumu nedir?

ZOREN halka arz katılım endeksine makul mu? Sorusu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), ZOREN Teknoloji’nin halka arzına onay vermesinin sonrasında yatırımcılar tarafınca dört gözle beklenen sorular içinde yer aldı ve merak edildi. Yatırımcılar ZOREN halka arzındaki bilgileri web üstünde araştırıyor. Peki, ZOREN katılım endeksine makul mu? Zorlu Enerji Elektrik Üretim halka arz katılım endeksi uygunluk durumu nedir?

ZOREN KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

ZOREN, Toplam faizli kredilerin piyasa kıymeti ya da aktife payı %33’ün üstündeki hisseler içinde yer almakta olduğundan ZOREN halka arz katılım endeksine makul değildir. Bu nedenle islami hassasiyeti olan yatırımcılar için makul değildir.

YENİ HALKA ARZLAR KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Hat-San, Adra, Reeder halka arzları katılım endeksi uygunluk durumu onaylı izahname ile beraber yayınlanacak olan borsa görüşü ve katılım finans ilkeleri tutanağı ile beraber belli olacaktır. Halka arzlarda bulunan şirketlerin katılım endeksi uygunluk durumu onaylı izahname ile beraber yayınlanacak olan borsa görüşü ve katılım finans ilkeleri tutanağı ile netlik kazanmaktadır.

Gündem Finans Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort